Bazen hepimizin problemlere ve sorunlarımıza odaklanmamız kaçınılmaz oluyor. Ancak odağınızın nerede olduğuna her zaman dikkat ederseniz, odak değiştirme metodu ile enerjini yükseltebilir, duygularınızı ve düşüncelerinizi olumlu yöne çevirebilirsiniz. 

İlk bakışta bunu yüzeysel bulabilirsiniz. Sanki problemleri halı altına süpürmek gibi hissedebilirsiniz ama durum öyle değildir. Siz olumsuzluk duygularına ve düşüncelerine dalarak ne problemleri çözebilirsiniz ne de enerjini yükselterek durumun kaynağını bulabilirsiniz.

Yapmanız gereken ilk iş, enerjinizi yükseltmektir. Bunu nasıl yapabilirsiniz? Herkese göre değişir… Kimi sevdiği bir şarkıyı dinleyerek, kimi yürüyerek, kimi resim yaparak, herkes kendine göre sevdiği ve keyif aldığı birşeyi yaparak odağını hemen değiştirebilir. Size göre keyifli bir şey yaptığınızda hemen duygularınız iyi konuma gelerek frekansınız değişecek ve odağınızı problemden almış olacaksınız.

Bir süre sonra, enerjiniz iyice yükseldiğinde, dönüp probleminize bakabilirsiniz. Zaten enerjiniz yükseldiğinden sorunu çok da vahim görmeyeceğinizden eminim. Böylece aklınıza harika bir çözüm gelebilecek. Odağınızı değiştirdiğinizde bakış açısınız farklılaşacak ve büyük resmi görmeye başlayacaksınız.

Eğer enerjinizi yükseltmeden ve odağınızı değiştirmeden problemlerinize saplanırsanız, o problemi yaşarken çözümü bulmanız çok daha zor olacaktır. Büyük resmi daha kolayca göremeyeceksiniz. Kendinizi çıkmazda hissedip, resmen bir gamlı baykuşa dönüşeceksiniz. Bunun kimseye faydası yok. Hele size hiç faydası yok. Önce saplandığınız yerden çıkın ve sonra çözüme odaklanın. Ama önce kendinizi iyi hissedin.

Aslında enerjinin yükseltilmesi ve odağını her zaman kontrol edebilme, daha önce de bahsettiğim gibi duygularınızı takip edebilmeniz zamanla hayatınızda oturabilecek birşeydir. Ben ilk zamanlarda bu farkındalığı yakalayabilmek için, küçük kartlara “odağın şimdi nerede” yazıp, evin çeşitli bölümlerine yapıştırmıştım. Odağının nerede olduğunun farkına varmakta süper bir yöntemdir. O anda kafanda her ne varsa, yazıyı gördüğün anda dağılır ve farkına varırsın. Denemeye değer…Kartları her gördüğümde odağımın nerede olduğunu sentezliyor ve sonra enerjimi yukarı doğru taşımaya başlıyordum. Zamanla bu farkındalık otomatikleşmeye başladı. Yani bir süre sonra odağınızı takip etmeye gerek kalmıyor.

Sevgilerimle,