Bugün sizlere bir hedef nasıl tam olarak seçilir ve nasıl o hedefi nasıl yakalarsınız konusunu anlatmak istiyorum. Hedefi yakalayamazsanız, buna neler sebeptir, bunları bulmanıza yardımcı olacak bir tecrübemi anlatacağım.

İlk önce bir kalem kağıt alın elinize ve başlayın yazmaya. Sadece istediklerinizi yazın, istemediklerinizi değil. Mesela hedefiniz yeni bir iş oluşturmak ise; nasıl bir iş yapmak istediğinizi, kaç saat çalışmak istediğinizi, ne kadar kazanmak istediğinizi, nasıl bir ofiste çalışmak istediğinizi ya da serbest mi çalışmak istediğinizi, vs. tüm detayları yazın. Mesela bir ilişki oluşturmak istiyorsanız; nasıl karakterde biri, nasıl bir fiziki yapıda biri, nasıl davranışları olan, eğer sizin için önemliyse tahsil durumunun ne olacağı, maddi durumunun ne olacağı, vs. tüm detayları yazın.

Günde en az bir kere, bu yazdıklarınızı yaşarmış gibi, başrolde siz olmak üzere, vizyonunuzda canlandırın. Tabi bu vizyonlara destek olan olumlamalar hazırlamak ve bu istekleri şükürlerinize eklemek de hızla yol almanızda çok çok etkili olacaktır. Şimdiki konumuz hedef vizyonlamak olduğu için, olumlama ve şükür ile hedefe ulaşmak konusunu daha sonraya bırakıyorum. Vizyonlamanın ne olduğunu hatırlamak adına http://zenginiz.biz/vizyonlama/ yazıma göz atmanızı tavsiye ederim.

En yakın arkadaşlarımdan biri, işini değiştirmek istiyor ve işini pek de severek yapmadığını her zaman söylüyordu. Bu yöntemle istediği iş profilini oluşturduk. Kendisi küçük bir kız çocuğu gibi makyaj malzemesi gördüğünde heyecanlanan ve makyajla inanılmaz ilgili biri… Kozmetik ürünlerinin her markasının, her ürününü ezbere bilen biri… Bu konudan inanılmaz zevk alıyor. Bunu bir iş haline getirdiğinde, 24 saat çalışsa bile, onun için çalışmak sayılmaz. Çünkü kozmetik ürünü ve makyaj malzemesi görünce zaten kendinden geçiyor… Tabi ki oluşturduğumuz iş tanımı da makyajla ve kozmetikle ilgili oldu. Makyajla ilgili bir şey yapmayı yıllarca çok istemiş ama bir türlü yapamamıştı.

Ertesi gün kendisinden yazdığımız iş tanımına uygun bir senaryoyu, kendisi başrolde olmak üzere vizyonlamasını istedim. Gözlerini kapadığında, kendini o iş tanımı yaparken gördüğünde rahatsızlık hissetmişti. Yıllardır istediği iş, vizyonunda onu rahatsız etmişti. Gözünün önüne kaprisli müşteriler, çok uzun mesailer, az kazançlar gelmişti. Üstelik kendisi Hacettepe Filoloji mezunu olarak, çok da itibarlı sayılan ! bir iş yapıyordu. İstemeden yapsa da toplumca itibarlı bir iş yapıyordu. Eh böyle bir pozisyondan sonra kalkıp makyöz olması, onu vizyonunda rahatsız etmişti.

Hedefine ulaşmasının 2 yolu vardı. Kendisine bunları açıkladım. Şimdi çok daha mutlu bir şekilde, kozmetik danışmalığı yolunda yavaş yavaş ilerliyor.

Hedeflerinizi belirledikten sonra, vizyonlamanız, olumla ve şükürlerle beslemeniz çok önemlidir.

Herkesin hedefine farkındalıkla ve kolayca ulaşması dileğiyle,

Sevgilerimle,