Reiki çalışma şeklini sizlere çok basit bir şekilde anlatmak istiyorum.

Aşağıdaki resimde eterik bedenimizi, yani auramızı görüyorsunuz. Bu alan bedenizi saran, gözle göremediğimiz, saflaştıkça fiziksel bedenizimize yansıyan enerjik bir alandır. Vücudun etrafında sarı ve turuncu renkli ışıldayan kısım auradır. Bu alan temizlendikçe, yaşam gücü artar ve fiziksel bedenimize yansır. Yaşam enerjimiz düşük olduğunda bu alan soluk ve renksiz olur.

Auranın içerisine yerleştirilen siyah çemberle göstermeye çalıştığım daireleri, biriktirdiğimiz enerjiler olarak algılayabilirsiniz. Yani biz yaşadığımız birçok duygudan enerjiler oluşturur ve aura alanımızda biriktiririz. Eğer biriktirdiklerimiz negatif duygularsa, yaşam gücümüz günden güne azalacaktır. Pozitif duyguları biriktirdiyseniz, yaşam enerjiniz hergün daha da yükselecektir.  

photo-51

Reiki tam da bu alanda devreye girer. Aurada biriken enerjilerin hiçbiri yok olmaz. İyi ya da kötü hep orada kalırlar. O zaman negatif olan enerjileri, pozitife çevirerek yaşam gücümüzü ve enerjimizi yükseltmek gerekir ki; negatif enerjilerin yansıması bedenimizde kendini gösterir.

Mesela korkuları olan bir insanın aurasında birikmiş olan bu negatif enerji, zaman içinde bedenine yansıyarak, bir hastalık olarak başgöstermeye başlar.

Kin ve nefret duyan bir insan mutlaka aurasında bu enerjileri taşıyarak, zaman içinde bedeninde etkilerini görecektir.

Negatif inançlarımız da, negatif enerjiler yaratır.

*Çok gülmek ağlamayı getirir

*Bende şans yok

*Beni sevmiyorlar

*Para parayı çeker

*Kilo veremiyorum

*Çirkinim

*Beni kimse beğenmiyor

Gibi gibi inançların herbiri, resimdeki çemberler gibi auramızın içinde birer enerji oluşturur. Bu negatif enerjilere sahip olduğunuz sürece de, istediğiniz yere varamazsınız. Yani çirkin olduğunu düşünerek negatif enerji yaratıp, aurasına yerleştirmiş biri, bu enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürmeden güzel olmayacaktır.

Enerjiler kaybolmadığına göre, negatif olanları pozitife dönüştürmemiz gerekir. Bu dönüşümde en etkili methodlardan biridir Reiki.

Reiki uygulamanız veya uygulatmanız için hasta olmayı beklemenize gerek yok. Herkes gibi auranızda bildiğimiz ve bilmediğimiz birçok negatif enerji taşıyorsunuz. Şifa demek, sadece hasta olmuş insanlara derman demek değildir. Henüz hastalığa sirayet etmemiş durumları onarmak ve hastalığa engel olmak da demektir.

Yaşam enerjinizin tavan olduğu bir hayat dilerim.

Sevgilerimle,