Reiki iki Japonca sözcükten meydana gelir ;

Rei : Ruhsal Bilgelik

Ki: Yaşam gücü

Yani Reiki Ruhsal bilgelik rehberliğinde yaşam gücü enerjisidir.

REİKİ, insanın yaşam enerjisini arttırıcı bir yöntemdir.

Tüm canlıların sahip olduğu bir yaşam enerjisi vardır ve bu enerji doğum ile birlikte kişiye kazandırılmıştır.

Yaşam enerjisi düşük olan insanlar daha kolay ve daha sık hasta olurlar.
Yaşam enerjisi yüksek olanlar ise daha dayanıklıdırlar.

REİKİ uygulayıcısı ister kendine, ister bir başkasına REİKİ uygulasın, kendinden bir enerji vermez. O sadece REİKİ’ye kanal olur. REİKİ, kişinin vücut dengesini ve uyumunu korumasını sağlar. Eğer vücudunda, herhangi bir yerinde bozukluk ya da sorun varsa bu tüm vücudu etkileyeceğinden bütüne yönelir.

Evrende her şey hareket eder ve titreşir. Her şeyin kendine has bir titreşim hızı vardır. Çevremizde yer alan bizim titreşim hızımızdan daha düşük ya da yüksek olan diğer titreşimlerden olumlu ya da olumsuz etkileniriz. Olumsuz etkilendiğimiz de önce rahatsızlıkları sonrada hastalıkları oluşturmaya başlarız. REİKİ, enerji dengemizin yeniden ve titreşimlerimizin yeniden dengelenmesine yardım eden bir ŞİFA yöntemidir.

REİKİ, tıp ile birlikte çalışır ve tıbbi tedaviyi asla reddetmez. Dünyada yapılan araştırmalar tıbbi tedavi gören hastaların REİKİ kullanmaları durumunda iyileşme hızının % 50 arttığı ve ilaçların yan etkilerinden çok daha az etkilendiklerini ortaya koymuştur.

REİKİ, temelde enerji dengemizi düzenleyerek hastalıkların iyileşmesine katkıda bulunur. Hastalıkların kökeninde zihinsel ve ruhsal nedenlerin olduğunu düşünürsek, zihinsel ve ruhsal bedenle yaptığı olumlu etkiler de hastalıkların kökten iyileşmesine yardım eder.

REİKİ, günümüzde batı kültürü tarafından benimsenmiş ve dünyada yaklaşık 10 milyon insan tarafından kullanılan bir ŞİFA yöntemidir. Amerika ve Avrupa da ki devletlerde birçok REİKİ kliniği ve hastanelerinde ise ŞİFALANDIRMA odaları bulunmaktadır. Batı’da alternatif tıbbın önemli bir kolu olmuştur.

Faydasının çok açık olması ve ŞİFA etkisinin gözle görülebilir olması REİKİ uygulayıcılarının sayısının her gün artmasında çok önemli bir etkendir.