Hedefinizi belirlemek için öncelikle ne istediğinizi bilmeniz gereklidir. Çünkü ne istediğiniz ile hedefinizin gerçekleşmesi kesinlikle doğru orantılıdır. İstemek başarmanın yarısıdır derler, bana göre istemek, başarmanın tamamıdır. Ama gerçekten istemek…

İsteğinizin gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağınız başka bir makale konusudur, fakat burada kısaca bahsetmek gerekirse; sizi çok heyecanlandıran, gerçekleştiğinde neler hissedeceğinizi şimdiden bildiğiniz ve o mutluluğu daha olmadan yaşayabildiğiniz şey, tam olarak istediğiniz şeydir.

İstediğiniz şeyi biliyorsunuz, hedefinizi oluşturacaksınız, bu hedefler adım adım isteğinize gidecek hedefler olmalıdır. İstekleriniz büyük, hedefleriniz o isteğe giden küçük adımlar olsun…

Şöyle düşünelim, istediğiniz şey  bir merdivenin 10.basamağında. Siz bu 10 basamağı bir adımda atlayabilip çıkabilir misiniz? Çoğu insan çıkamaz. Çıkabilenlere saygımız sonsuz. Çıkamayacaklara ve isteklerine kesin bir yolla ulaşabileceklere hedef belirleme olarak adım adım gitmenizi tavsiye ederim. İlk önce kaç basamak atlayabilirseniz; 1-2 basamak, sonra 1-2 basamak vee derken isteğinize bu şekilde ulaşmak en kesin ve emin yoldur.

Diğer yandan 5 basamak atlayıp daha kısa zamanda isteğime ulaşmak isterim diyenlere de saygımız sonsuz, ama tepetaklak geriye düşme riskini de göze almaları gereklidir.

Kazancını arttırmak isteyen birisi için ilk etapta 3-5 katı kazancı hedeflemek gerçek dışıdır demeyeceğim, gerçek olabilir. Ama gerçek olmadığı takdirde, insanda hayal kırıklığı yaratıp, isteğinden tamamen kopmasına neden olabileceği için, daha küçük adımlarla ve hedeflerle isteklerine ulaşabileceğini hatırlatmak isterim. Ufak hedefler ve adımlar, süreci daha da keyifli hale getirdiği gibi, sizin isteğinize doğru olan hedeflerinizi gerçekleştirdiğinizin kanıtı olarak, kendinize güveninizi arttıracaktır. İlk adımdaki hedef %30-40 civarında olursa, bunu gerçekleştirdiğini görecek, kendine güveni artacak ve daha da cesaretlenecektir.

Henüz erkek arkadaşı bile olmayan birisi için, evlenme isteği ve bunun gerçekleşmesi, büyük ihtimalle hayal kırıklığı ile sonuçlanacaktır. Buradaki ilk adım da öncelikle bir ilişkiye başlamak, deneyimlerinden nasıl bir ilişki istediğini bulmak ve ardından evlilik olması daha emin adımlar olacaktır.

Çok büyük hedefleri olan kişiler, bu büyük hedeflere kısa zamanda ulaşamadıklarında, isteklerinden vazgeçerler, yapamayacakları kanısına varırlar. İsteklerinizi 10.basamağa koyun ama oraya emin adımlarla gidin. Hatta istekleriniz zaman içinde değişebilir. Hedefleriniz de değişebilir. Hiç tereddüt etmeyin, hayatta sadece bir kez hedef belirlemiyoruz. Hayatta istediğimiz kadar isteğimiz, hedefimiz olabilir ve değişebilir. O yüzden rahat olun ve isteklerinizi, hedeflerinizi belirleyin ve hemen yola koyulun.